21 Haziran 2013 Cuma

Ayaklarının Üzerinde Dur-abilmek


Herkes, herhangi bir kimseye, herhangi bir konuda ihtiyaç duymadan yaşamını devam ettirebilmek arzusundadır. Dahası, eğer elinizden geliyorsa bu şekilde olması gerekir. Bir başkasının yardımı ile ancak bir yere kadar devam edilebilir. Kendi ayaklarınızın üzerinde durabilmelisiniz!

Ayaklarımız, her gün, her saat, bir dinlenme şansı olmadan belki günlerce bizi taşımak zorundadır. Ayaklarımız şişene kadar oradan oraya gideriz, koşturur dururuz. Zamanında fark etmeyiz ancak, ayaklarımız bunca yükü her zaman kaldırabilir denemez, bugün olmasa da yarın gerek yanlış ayakkabı seçimleri nedeni ile gerek başka nedenler ile bazı problemlere yol açıyor olabiliriz. Düşünürseniz, tüm vücudunuzun ağırlığını taşıyan ve tüm vücudunuzu dengede tutan organınızdır ayaklarınız.


Ayakkabı seçimi önemlidir. Ortopedik sorunlar yaratmamak için ortopedik ayakkabılar kullanılmalıdır. Ve ayaklarınızda ortopedik sorunlarınız varsa, bunu önemsememezlik yapmamalısınız. Ayaklarınıza, vücudunuzun her bir parçasına vermeniz gerektiği ölçütte önem vermelisiniz. Ortopedi doktoru Selim Muğrabi, ortopedik ayakkabıların, ayağın anatomik yapısına uygunluğu ile ayaktaki kavis noktalarına doğru temas ettiğini ve bu sayede şikâyet giderici olduğunu belirtmektedir. Ayaklarında ortopedik sorunlar olan kişiler, ortopedik ayakkabıları kullanabileceği gibi, özel üretilen ayakkabı tabanlıklarını da diledikleri ayakkabılarının içine koyarak, ayakkabılarını kullanabilirler. Bir hekim görüşüne dayalı olmak şartı ile ayaklarınıza ve sağlığınıza uygun ortopedik ayakkabı veya tabanlıkları kullanabilirsiniz.

Ayaklarda en sık görülen sorunlardan biri tırnak batması sorunudur. Tırnak batmasının nedeni birçok durum olabilir. Sporcuların aldığı darbeler sonucu ve yine uzun süre ayakta kalarak çalışan insanlarda ortaya çıkabilir, fazla kısa ve derinden tırnağınızı yanlış kesmenizden dolayı olabilir, hamilelik sonrasında kadınlarda görülebilir, obezite bu soruna neden olabilir veya ayağınıza uymayan dar ve sivri uçlu ayakkabılar giymeniz tırnak batması sorunu ile karşılaşmanıza neden olabilir.

Ayak Cerrahisi


Tırnak batmasında, tırnağın battığı parmakta şiddetli ağrı, şişme, kızarıklık ve iltihaplanma görülür. Tırnak batmasında mevcut tedavi yöntemlerine başvurmalı ve ayak yapınızda oluşabilecek deformeleri en aza indirecek uygun tedaviyi görmelisiniz. Bu tedaviler, cerrahi müdahale, lazer tedavi, fenol gibi kimyasal maddeler ile tedavi ve koterizasyon şeklinde adlandırılmış elektrikli cihaz ile yakılması şeklindedir ayrıca protez/ortez yöntemi de olup, bu yöntemin en acısız yöntem olduğu savunulmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder