18 Haziran 2013 Salı

Tırnak Batması

Ayak kokusu, tırnak batması, parmakların şekil bozuklukları ve eklem çıkıntıları gibi problemler, ortopedi doktorunun alanını kapsamaktadır. Eğer bir rahatsızlığınız var ise, teşhis konulması ve erken tedavisi için uzman bir hekime başvurmanız gerekir. Ortopedi doktoru, kas ve iskelet sistemindeki her türlü kırık çıkıkları, doğuştan kalça çıkığı, yürüme düzensizliği, eklem ağrıları gibi problemlerinizi halleder. Omurga eğriliği ve omur çıkıkları gibi bozuklukların tedavisini üstlenir. Özellikle sportif yaralanma ve hastalıklar sonucunda oluşan dirsek eklemleri, bağ rahatsızlıkları sorunlarında protez uygulamaları yapar.
Ortopedi Doktoru
Ortopedi doktoru, vücudun gerek duyulan bölgelerine, kas, doku ve kemik nakillerini gerçekleştirir. Kopan uzuvlarınız varsa cerrahi yöntemlerle diker ve kemik uzatma gibi işlemlerini başarıyla yapar. Ortopedi doktoruna gelen hastaların belirttiği rahatsızlıklardan biri de tırnak batmasıdır. Tırnak batması, parmağın herhangi bir kısmında oluşan ve özellikle ayak başparmağında görülen bir rahatsızlıktır. Tırnağınızın üzerinde kızarıklık, kabarma ya da ağrı oluşmuşsa, mutlaka bir hekime göstermeli; tedavisine başlamalısınız. İltihaplanma aşamasında ise, şişkinlik artar. Yanmayla birlikte seyreden hastalıkta kızarıklık devam eder.
Tırnak Batması

Tırnak batması, fark edildiği andan itibaren tedavi yoluna gidilmelidir. Enfeksiyona dönüşür ise, doktor müdahalesi gerekebilir. Doktor, tırnak batmasına yol açan etkeni belirlemeye çalışır. Bu bazen kullandığınız bir ilaçtan, bazen de alerjinizden olabilir. Tırnak batmasının tedavisi için, evinizde de birkaç uygulama yapılabilir. Ayaklarınızı günde 4 kez ılık su ile yıkayıp, topuklu ayakkabıdan bir süre uzak durmalısınız. Sandaletler, ayağınızın hava almasını ve çabuk iyileşmesini sağlayacaktır. Tırnağın derinin içine batan o kısmını kaldırıp, pamukla oraya girmesini engel olun. Biraz acı verse de işe yarayacaktır. Eğer düzelmediyse doktora başvurmanız gerekmektedir. Medikal muayeneden sonra, ayrıntılı bir biçimde ayak röntgeni çekilir. Gereken tetkiklerden sonra teşhis konulur.
Enfeksiyon kapmış bir tırnak batması olayınız varsa, cerrahi müdahale yapılabilir. Tırnağın içindeki iltihap, mutlaka boşaltılmalıdır. Tırnağın hepsini ya da bir bölümü de alınabilir. Lokal anestesi yöntemiyle iltihabı boşaltan doktor, parmağı sarar ve müdahale gerçekleşmiş olur. Hasta, 2 gün boyunca sargılarını açmayıp dinlenirse iyileşir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder