24 Temmuz 2013 Çarşamba

Büyük Beden Elbise Şıklığı


Günlük yaşantımızda en rahat ettiğimiz kıyafetlerden birisi elbisedir. Elbiseler ile vücudunuzu rahat ve hafif hissedersiniz. Günlük, gece, abiye, plaj elbisesi gibi her duruma uygun milyonlarca model bulunuyor. Bu modellerden bazıları külotlu çorap ile iyi giderken, bazıları ise çorapsız giyilen yazlık modelleri oluşturuyor. Duruşunuzu ve kalçalarınızı daha dik gösteren topuklu ayakkabılar, elbise ile birlikte kullanıldıklarında zarif bir görüntü elde ediliyor. Çok ağır modellerden, sade modellere kadar çok çeşitli abiye seçenekleri bulunuyor. Abiye alırken göz önünde bulundurmanız gereken nokta ise giyilecek ortama uygun olup olmadığıdır. Kimse bulunduğu ortama ağır ya da hafif kaçan bir elbiseyle orada bulunmaktan mutlu olmaz. Bu nedenle abiye alımında detaylara dikkat edilmelidir.

Yüzlerce elbise çeşidi arasında büyük beden elbise bulmak artık çok kolay. Elbise seçiminde vücudunuzu tanımanız gerekiyor. Size hangi modelin yakışıp yakışmayacağını bilmeden yapılan alışverişler hüsranla sonuçlanır. Bu nedenle, fazla kilolarınızın hangi bölgelerde olduğunu, dikkati o bölgeden uzaklaştırmanız için hangi bölgeye dikkat çekmeniz gerektiğini, hangi model ve renklerin size yakıştığını bilmelisiniz.



Büyük beden abiye seçimi yaparken vücudunuzu saran modellerden uzak durun. Bu modeller hem vücudunuzu sıkarak sizi rahatsız eder, hem de fazla kilolarınızı ortaya çıkarır. Büyük göğüslere sahipseniz derin göğüs dekoltesini abartmayın. Göğüsten sonra bollaşan dökümlü büyük beden abiyeler fazla kilolarınızı saklamanıza yardımcı olabilir. Eğer basenleriniz fazla geniş ise dikkati üst bölgenize çekebilirsiniz. Ayrıca dilerseniz, uzun kesim bir ceket ile kalçanızı saklayabilirsiniz. Büyük beden abiye giyerken iç çamaşırınıza özen göstermelisiniz. Elbisenizden belli olan, vücudunuzu sıkarak falza kiloların taşmasına sebep olan rahatsız iç çamaşırlarından uzak durun. Sırtı açık bir abiye giyiyorsanız buna uygun sütyen seçiminde bulunmalısınız. Asla göğüslerinizi taşıran sütyenleri tercih etmeyin. Bu sütyenler hem abiyenin üzerinize tam oturmasını engelleyecek hem de sağlık açısından sizi tehdit edecektir. Büyük beden abiye seçiminde rahatsız olduğunuz bölgeyi koyu, dikkat çekmek istediğiniz bölgeyi ise açık renk olan farklı renkerin birleşimi modellerden seçeilirsiniz.



Büyük beden elbise modelleri arasında yazlık efil efil kumaşlar revaçta. Her ortama uygun bulabileceğiniz elbiseler ile farklı kombinler yapabilirsiniz. Kısa ve kalın topuklu ayakkabılar tercih ederseniz, bacaklarınız daha ince görünürken ayaklarınız fazla yorulmamış olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder