30 Temmuz 2013 Salı

Tektaş ile Kendinize Değer Katın

Eğer aksesuar ve bilhassa da takı alışverişine ihtiyacınız varsa pırlanta, tektaş, altın kolye, isim kolye, isim yüzük,  gümüş takı, küpe, kolye, bilezik çeşitlerini güvenli e-ticaret sitesi mortaki.com’dan temin edebilirsiniz.

Mortaki.com’u diğerlerinden ayıran şey kendi takılarınızı kendinizin tasarlayabiliyor olmanızdır.  Yüzük tasarla, kolye tasarla, küpe tasarla, kolye tasarla gibi kategorileri ile takının gümüş ya da altın olup olmayacağı, taş eklemek istemeniz halinde bunun hangi renkte ve biçimde olması gerektiğine siz karar verebiliyorsunuz. Değerli taşlardan yapılmış bir takı almak istediğinizde bunu en güvenli yerden almalısınız. Yüksek maliyetler ödeyip istediğiniz yüzüğü veya altın kolyeyi karşınızda bulamazsanız büyük bir hayal kırıklığı yaşarsınız. 

Tektaş


Uzun zamandır hayalini kurduğunuz ve bir türlü alamadığınız tektaşı artık alma vaktiniz geldi. Tektaşınızı özel birinden hediye olarak beklemekten sıkıldıysanız harekete geçin ve tektaşınızı kendiniz alın. Altın takılar, tüm kadınların altın günlerinde ve düğün, nişan gibi önemli organizasyonları için yastık altında tuttukları şeylerdir.  Altın kolye ve yüzüklerin, gümüşe oranla biraz daha pahalıdır. Altın bir madendir ve ülkemizde pek çok yerde çıkarılır. Altının en sık çıkarıldığı yerlerin başında Türkiye’de Mersin, Antakya, Niğde, Balıkesir, Kütahya, Bursa, İzmir ve çevresidir. Dünya’da ise Yeni Gine’de çıkartılır. Fakat altın rezervleri hızla tükeniyor. Altına fazla rağbet olduğu için altın fiyatları katlanarak artıyor. Dolayısıyla önceden aldığınız bir altın artık çok daha değerli.

Altın Kolye

Altınla ilgili detaylı bilgi edinmek isteyenler için altının saflık tanımından bahsedebiliriz. Altının saflığını temsil eden kelime “karat” veya “ayar”dır. Edindiğimiz bilgiye göre 24 ayar altın %100 saf altın anlamına geliyor.Beyaz altın ise beyaz renge yakın metallerin tamamlayıcı olarak kullanılmasıyla elde ediliyor. Beyaz altın, üretim sonunda kirli beyaz bir renkte iken Rodyum kaplanmasıyla tam beyaz renge kavuşur. Altın takılar, tektaşlar, pırlantalar tüm kadınların yüz yıllardır gözdesidir.  Taktığınız takı sizin kişiliğinizden izler taşır. Gümüş biraz daha çılgınlık sevenlere uygunken, altın daha oturaklı ve ağır başlı kadınların tercihidir. Bu çok genel bir algıdır tabi, elbette bu algının dışındaki insanlar da vardır. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder